Wegovy reducerer risikoen for blodpropper med 20%

Nyt studie viser, at Wegovy reducerer risikoen for blodpropper med 20%. SELECT er et kæmpe studie, der inkluderede 17.604 voksne personer med overvægt og kendt hjertekarsygdom, men uden type 2 diabetes.

Novo-Nordisk-Logo600

SELECT studiet

Af: Jeppe Skov, Speciallæge, PhD, Partner – 18. august 2023

Novo Nordisk annoncerede 8. august 2023 i en pressemeddelelse hovedresultatet for SELECT studiet. SELECT er et kæmpe studie, der inkluderede 17.604 voksne personer med overvægt og kendt hjertekarsygdom, men uden type 2 diabetes.  Det primære mål var at undersøge hvordan semaglutid (Wegovy) påvirker risikoen for blodpropper (hjertedød, hjerteanfald eller slagtilfælde).

SELECT studiet fandt at Wegovy reducerede risikoen for blodpropper med 20%

Samme resultat for overvægtige med og uden type 2 diabetes

Personer med overvægt er i øget risiko for blodpropper og dette fund er naturligvis særdeles glædeligt. Vi vidste allerede at semaglutid reducerer risikoen for blodpropper hos personer med type 2 diabetes i høj risiko for hjertekarsygdom, men det gælder således også for overvægtige uden type 2 diabetes.

De nye resultater indikerer derfor at den blodpropsbeskyttende effekt ikke primært skydes en bedret blodsukkerregulering, men om det er vægttabet eller andre egenskaber ved Wegovy, der mindsker risikoen, vides endnu ikke med sikkerhed.

Det er værd at bemærke at de inkluderede personer udover overvægten alle havde eksisterende hjertekarsygdom. Om der ses samme risikoreduktion hos personer med overvægt, men uden tidligere hjertekarsygdom vides derfor ikke sikkert.

Wegovy er sikkert at bruge

Studiet genfandt som tidligere, at Wegovy var sikkert og blev tålt godt af forsøgspersonerne.

Det er første gang, man har vist at vægttabsmedicin reducerer risikoen for blodpropper og studiet er derfor banebrydende og kommer til at påvirke tilgangen til vægttabsmedicin i fremtiden. Helt konkret vil studiet være et meget stærkt argument ift. at opnå tilskud til Wegovy også i Danmark.

Læs hele pressemeddelsen fra Novo Nordisk her.

Endolet er specialister i medicinsk vægttab

Endolet er Danmarks mest erfarne medicinske vægttabsklinik. Vi er landsdækkende med online konsultationer og diætistforløb. Du kan også møde os på klinikken i Aarhus.

Kontakt

Endolet
Rolighedsvej 30
8240 Risskov
CVR: 38932314

Telefon: 69173060
(Mandag - fredag 08:00-11:45)

Mail: mail@endolet.dk

Kan vi hjælpe dig?